Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop’tan Kuran’a yönelik saldırılara sert tepki
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (ISIPAB) Cezayir’de düzenlenen ‘İslam Dünyası ve Modernleşme ve Kalkınmanın Zorlukları’ başlıklı 17. Konferansı’nda 16. dönemin lideri olarak bir konuşma yaptı. İsveç, Hollanda ve Danimarka’da Kuran’a akın edenleri çok sert sözlerle hedef alan Şentop, “Bu insan yazmalarını bir kez daha lanetliyorum” dedi.
Meclis Başkanı Şentop, yaptığı konuşmada İsveç, Hollanda ve Danimarka’da Kuran’a yönelik saldırılara sert tepki gösterdiğini dile getirerek, “Bu alçakların alçaklıkları ve söz konusu ülke yetkililerinin tavırları öyle bir noktaya geldi ki” dedi. İslam düşmanlığının, ırkçı ve aşırılık yanlısı hareketlerin Avrupa’ya ulaştığı bu nokta, “Bu endişe verici bir seviyenin göstergesidir. Bu insan kırıntılarını bir kez daha lanetliyorum” dedi. özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü putperestliği kisvesi altında, ilkesiz davranışlarından vazgeçmek ve geçmişinden ders almak.”
Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Batılı ülkeleri uyararak ikili standarttan vazgeçmeye davet eden Şentop, “Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna bir an önce son vermeli. İnsanların kutsallarını aşağılamayı bırakmalı. Toplumların oyununa izin vermemeliler. Çıkacak yangının herkesi yakacağını artık görmeliler.”
Olayların Hitler öncesini hatırlattığını ifade eden Şentop, “Bu olaylar adeta Nazi döneminin yolunu açıyor. Bana Hitler’i hatırlatıyor.” Şentop yaptığı konuşmada İslam ülkelerini harekete geçememekle eleştirerek, “Bu bağlamda bir özeleştiri yapmak durumundayız. Ancak bizim kolektif ve güçlü tepkimiz elbette ki bu tür saygısızlıkların yaşandığı İsveç, Danimarka, Hollanda veya diğer ülkelerin kendi başlarının çaresine bakmalarını sağlayacak ve gelecekte yaşanabilecek emsalsiz felaketlerin önüne geçmelerini sağlayacaktır.
“BİRLİĞİMİZ GÜÇLÜ OLMALI, SESİMİZ DAHA BÜYÜK OLMALI”
İslam dünyasını temsil eden örgütlerin de iç çatışmalarla boğuştuğunu belirten Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İslam aleminin gür sesi olmaktan çok uzaklar. Bugün ne yazık ki İslam aleminin tüm maddi ve manevi potansiyeline rağmen hak ettiği yerde olduğunu söylemek mümkün değil. Birlik ve beraberliğimizin daha güçlü ve daha güçlü olması gerekiyor. Filistin’den Rohingya’ya, Karabağ’a Türkiye’den Uygur Türklerine, Afganistan’dan Kırım’a, Kuzey Kıbrıs’tan Batı Trakya’ya, Avrupa ülkelerinden Uzak Asya kıyılarına, Amerika’dan Avustralya’ya Afrika’ya, Dünyanın neresinde bir kardeşimiz varsa, onların dertleriyle uğraşmak, haklarını korumak zorundayız.Onlar için çalışmak, çektikleri zulmü durdurmaya çalışmak imanımızın bize yüklediği bir sorumluluk ve yüktür.
– Cezayirhabergurun.com.tr